Închiderea temporară a restaurantului Don din Năvodari
Restaurantul Don din Năvodari a fost închis temporar în urma unei acțiuni desfășurate de Protecția Consumatorilor Constanța. Horia Constantinescu, șeful CJPC Constanța, a oferit detalii despre motivele care au dus la această decizie.
În timpul controlului efectuat la restaurantul Don, comisarii au descoperit mai multe neconformități, printre care:
- Tavanele prezentând infiltrații, exfolieri și zone scorojite
- Paviment cu gresie spartă și deteriorată
- Pereți murdari, cu urme de uzură și neigienizați
- Calorifere ruginite
- Ușa de acces la magazie neterminată, improprie utilizării
- Paviment din lemn rupt și deteriorat
- Gresie spartă
- Hotă neigienizată, cu filtre desprinse și încărcate cu depuneri masive de grăsime
- Congelatoare cu acumulări masive de gheață
- Agregate frigorifice cu grătare ruginite
- Cuptor cu microunde neigienizat
Constantinescu a menționat că produsele refrigerate erau congelate, deși pe ambalaj era specificat că acestea pot fi păstrate 6 zile la temperaturi de 0-4 grade Celsius. De asemenea, au fost identificate băuturi alcoolice, cum ar fi țuica și vinul de butuc, fără elemente de identificare și fără documente de proveniență. Operatorul economic nu deținea o unitate de măsură omologată și verificată metrologic, iar autorizația de funcționare emisă de Primăria Năvodari nu a fost prezentată.
În urma acestei acțiuni, s-au dispus următoarele măsuri:
- Retragerea definitivă din circuitul consumului uman a produselor în valoare de 555 lei
- Oprirea temporară a prestării serviciilor
- Amenințări aplicate – 3, în valoare de 15.000 lei; de încasat – 3.000 lei