ANPC: Bacteria E-coli, prezentă în carnea tocată de porc
Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au descoperit bacteria E-coli în carnea tocată de porc provenită de la un producător de conserve din Ilfov. În urma unui control efectuat pe 15 mai la Zena SRL din Domneşti, judeţul Ilfov, au fost prelevate probe din materia primă şi produse finite, incluzând conserve din carne de porc şi vită.
Analizele de laborator au arătat că materia primă (carne tocată de porc) este contaminată cu bacteria E-coli, ceea ce se datorează lipsei igienei în spaţiul de producţie. De asemenea, s-a constatat că produsele finite nu respectă reglementările de etichetare, deoarece în conservele de porc şi vită era utilizată carne de pasăre, informaţie care nu era menţionată pe listele ingredientelor.
Reprezentanţii ANPC au precizat că loturile de materii prime şi conserve cu deficienţe au fost oprite definitiv pentru a proteja consumatorii.