Furtul de brânză cheddar în Londra: arestări și apeluri la vigilentă
Autoritățile britanice care investighează furtul a peste 22 de tone de brânză cheddar de la un retailer de lux din Southwark, sudul Londrei, au reținut un bărbat de 63 de ani sub suspiciunea de fraudă și manipulare de bunuri furate, conform informațiilor furnizate joi de agențiile de presă.
Un purtător de cuvânt al Poliției Metropolitane a declarat că, pe 21 octombrie, poliția a primit o notificare referitoare la furtul unei cantități mari de brânză de la un producător local. În urma investigațiilor, a fost arestat un bărbat suspectat de fraudă prin utilizarea unei identități false și de manipulare a bunurilor furate.
Acesta a fost dus la o secție de poliție din sudul Londrei pentru interogatoriu, dar a fost eliberat pe cauțiune în așteptarea continuării cercetărilor.
Detalii despre furt și reacția companiilor afectate
Neal’s Yard Dairy, un retailer și distribuitor de brânză artizanală din Londra, a anunțat că a livrat peste 950 de „roți” de brânză cheddar unui individ care pretindea că este distribuitor angro pentru un important retailer francez. Compania a subliniat că a compensat micii producători de brânză afectați, Hafod, Westcombe și Pitchfork, pentru a evita să sufere pierderi financiare în urma acestui incident, care a avut un impact semnificativ asupra lor.
Reprezentanții Neal’s Yard Dairy au făcut apel la producătorii de brânză din întreaga lume să îi contacteze dacă suspectează că au primit sau cumpărat brânză furată, mai ales „roți” de 10 și 24 de kilograme, care sunt învelite în pânză și au etichetele îndepărtate.
Reacția comunității și a producătorilor
Celebra personalitate culinară britanică Jamie Oliver a îndemnat abonații săi de pe rețelele sociale să fie prudenți în privința „cantităților mari de brânză selectă” vândute la prețuri reduse.
Tom Calver, directorul Westcombe Dairy din Somerset, care a contribuit la producerea unei părți din brânza furată, și-a exprimat profunda îngrijorare în legătură cu acest incident. Brânza cheddar de la Westcombe Dairy este maturată între 12 și 18 luni, iar cea furată a fost produsă cu 15 luni în urmă. Prețul brânzei cheddar de la Calver este de aproximativ 7 lire sterline pentru 250 de grame.