Hot News
NATO a lansat operațiunea Santinela Estică. Apărare întărită în România ca reacție la incidentele dinspre Rusia.
Charlie Ottley, jurnalist britanic care promovează România, așteptând cetățenia. Vizită neanunțată la Ministerul Economiei
Un virus comun, prezent și în România, ascunde riscuri grave. Medicii explică: „Este legat de mai multe tipuri de cancer”
Concluziile delegației FMI după o vizită de zece zile în România. Evaluarea specialiștilor Fondului asupra reformelor Guvernului Bolojan.
Când este cel mai bun moment să pui murături și ce condimente recomandă chef Adi Hădean pentru borcane rezistente toată iarna
CONTACT
GazetaUrbana.ro
  • Politică
  • Local
  • Actual
  • Economic
  • Extern
  • Showbiz
  • Sănătate
  • Sport
Citind: Când este cel mai bun moment să pui murături și ce condimente recomandă chef Adi Hădean pentru borcane rezistente toată iarna
Distribuie
Caută
Font +/-Aa
GazetaUrbana.roGazetaUrbana.ro
  • Politică
  • Local
  • Actual
  • Economic
  • Extern
  • Showbiz
  • Sănătate
  • Sport
Caută
  • Politică
  • Local
  • Actual
  • Economic
  • Extern
  • Showbiz
  • Sănătate
  • Sport
Urmați-ne
© 2024 gazetaurbana.ro
GazetaUrbana.ro > Actual > Când este cel mai bun moment să pui murături și ce condimente recomandă chef Adi Hădean pentru borcane rezistente toată iarna
Actual

Când este cel mai bun moment să pui murături și ce condimente recomandă chef Adi Hădean pentru borcane rezistente toată iarna

Data: 13 septembrie 2025 - 06:17
Zaharia Stancu 335
Distribuie
cand este cel mai bun moment sa pui muraturi ce condimente recomanda chef adi hadean pentru borcane care rezista toata iarna 68c4ef8ab9c97

Sursa foto: Google Images

Când este cel mai bun moment să pui murături

Murăturile sunt un element esențial în cămara gospodăriilor românești, iar momentul optim pentru a le pregăti este crucial. Chef Adi Hădean explică că momentul ideal pentru a pune murături în saramură depinde de tipul legumelor. De obicei, legumele sau fructele se conservează în plin sezon, când sunt proaspete și ajunse la maturitate.

De exemplu, castraveții pot fi puși la murat în lunile iulie-august pentru a obține castraveți covăsiți sau la începutul toamnei, în septembrie sau octombrie, pentru consum pe termen lung. Gogonelele se pun la murat spre sfârșitul verii și începutul toamnei, în timp ce varza se recomandă a fi pusă la murat la începutul toamnei, în funcție de modul în care va fi utilizată (pentru sarmale sau tocată).

Condimentele recomandate de chef Adi Hădean pentru murături

Pe lângă alegerea corectă a legumelor și a momentului, adăugarea unor condimente poate îmbunătăți gustul murăturilor și le poate ajuta să reziste mai mult timp. Chef Adi Hădean sugerează includerea unor frunze sau ramuri mici de vișin în saramură pentru a oferi un plus de aromă.

Respectarea acestor recomandări va asigura că murăturile sunt nu doar gustoase, ci și durabile pe parcursul întregii ierni.

Când este cel mai bun moment să pui murături

Sezonul ideal pentru a pregăti murături este toamna, când legumele sunt în plin sezon și au cel mai bun gust. Chef Adi Hădean recomandă utilizarea diverselor ingrediente pentru a obține murături delicioase și aromate.

Condimentele recomandate de chef Adi Hădean

Printre ingredientele care pot fi adăugate în borcanele de murături se numără tije de mărar, bucăți de hrean și căței de usturoi. De asemenea, bucățile de morcov pot oferi un gust dulceag, iar pentru o varză murată cu o nuanță rozalie, se pot include și felii de sfeclă, crenguțe de vișin sau ardei kapia. Acestea nu doar că îmbunătățesc aspectul murăturilor, ci și aroma acestora.

Proporțiile corecte pentru saramură

Proporțiile corecte pentru saramură sunt esențiale în procesul de conservare. Chef Adi Hădean subliniază că este recomandat să se adauge între 20 și 30 de grame de sare per litru de apă. Această cantitate va ajuta la păstrarea legumelor în condiții optime pentru consum.

Depozitarea corectă a murăturilor

Borcanele cu murături trebuie păstrate într-un loc uscat, întunecat și răcoros, cum ar fi o cămară sau un beci. Temperatura ideală de depozitare ar trebui să fie constantă, între 10-15 grade Celsius, fără risc de îngheț.

Etichete:conservelegumemuraturi
Distribuie acest articol
Facebook Twitter E-mail Imprimare
Articolul precedent o firma din ploiesti pune bazele unui nou imobil turistic in inima costinestiului 68c4e6d20c08f O firmă din Ploiești dezvoltă un nou imobil turistic în centrul Costineștiului
Articolul următor concluziile delegatiei fmi dupa o vizita de zece zile in romania cum evalueaza specialistii fondului reformele guvernului bolojan 68c4f65f641d6 Concluziile delegației FMI după o vizită de zece zile în România. Evaluarea specialiștilor Fondului asupra reformelor Guvernului Bolojan.
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele

Știri
nato a lansat operatiunea santinela estica aparare intarita in romania ca raspuns la incidentele dinspre rusia 68c502d9c962d

NATO a lansat operațiunea Santinela Estică. Apărare întărită în România ca reacție la incidentele dinspre Rusia.

13 septembrie 2025 211
charlie ottley jurnalistul britanic care promoveaza romania in asteptarea cetateniei vizita neanuntata la ministerul economiei 68c4ff3b59368

Charlie Ottley, jurnalist britanic care promovează România, așteptând cetățenia. Vizită neanunțată la Ministerul Economiei

13 septembrie 2025 296
un virus comun prezent si in romania ascunde riscuri grave medicii explica este asociat cu mai multe tipuri de cancer 68c4f6e32536c

Un virus comun, prezent și în România, ascunde riscuri grave. Medicii explică: „Este legat de mai multe tipuri de cancer”

13 septembrie 2025 275
concluziile delegatiei fmi dupa o vizita de zece zile in romania cum evalueaza specialistii fondului reformele guvernului bolojan 68c4f65f641d6

Concluziile delegației FMI după o vizită de zece zile în România. Evaluarea specialiștilor Fondului asupra reformelor Guvernului Bolojan.

13 septembrie 2025 275
cand este cel mai bun moment sa pui muraturi ce condimente recomanda chef adi hadean pentru borcane care rezista toata iarna 68c4ef8ab9c97

Când este cel mai bun moment să pui murături și ce condimente recomandă chef Adi Hădean pentru borcane rezistente toată iarna

13 septembrie 2025 335
o firma din ploiesti pune bazele unui nou imobil turistic in inima costinestiului 68c4e6d20c08f

O firmă din Ploiești dezvoltă un nou imobil turistic în centrul Costineștiului

13 septembrie 2025 236

Te-ar putea interesa și...

prejudiciu de peste 72 milioane de lei din frauda cu metale pretioase prin firme din mai multe tari anaf 6825b0646ec12
Actual

Prejudiciu de peste 72 milioane de lei din fraudă cu metale prețioase prin firme din diverse țări (ANAF)

15 mai 2025 169
modificari la legea insolventei interdictie de a fonda companii pe o perioada de 5 ani si reducerea duratei procedurilor 689e2775ac735
Actual

Modificări la Legea insolvenţei: Interdicţie de a înfiinţa companii pentru o perioadă de 5 ani şi scurtarea duratei procedurilor

14 august 2025 150
nicolae ciuca dupa anularea prezidentialelor sa dam dovada de calm unitate si maturitate apel catre fortele politice responsabile 675312ca2855f
Actual

Nicolae Ciucă, după anularea prezidențialelor: Apel la calm, unitate și maturitate din partea forțelor politice responsabile.

6 decembrie 2024 302
presedintia obligata sa publice cheltuielile lui iohannis cu deplasarile psd vrea infiintarea unei comisii de ancheta in parlament 673341675c048
Actual

Președinția, obligată să facă publice cheltuielile lui Iohannis pentru deplasări. PSD solicită înființarea unei comisii de anchetă în Parlament.

12 noiembrie 2024 200
gazetaurbană

GazetaUrbana.ro este sursa ta de încredere pentru știri relevante și actualizate.

FACEBOOK
Twitter
YOUTUBE
Fii mereu la curent cu ce este important – GazetaUrbana.ro îți oferă știri clare și concise, adaptate ritmului tău de viață.
  • © 2024 gazetaurbana.ro
  • Contact
  • Politica de confidenţialitate
Welcome Back!

Sign in to your account

Nume de utilizator sau Adresa de email
Parola

Ti-ai pierdut parola?