Cofetăria „Silvian” se închide după 30 de ani de activitate
Celebra cofetărie – atelier de ciocolată „Silvian” din Constanța a fost închisă definitiv. Decizia a fost luată de patronul său, cofetarul Silvian Miron, care a declarat că a simțit că este momentul potrivit pentru a se retrage la pensie și a se bucura de zile libere.
Cofetăria „Silvian” a fost fondată pe 15 decembrie 1995 și s-a făcut cunoscută prin prăjiturile sale emblemă, cum ar fi „Ora 12”, cabanele și eclerul vienez. Silvian Miron, având specializări în domeniul ciocolatei din Franța, a creat produse inedite în laboratorul său, care au fost prezentate în cadrul unor evenimente cu invitați la degustare.
„Prefer să mă retrag acum, cât nu sunt bolnav, cât încă sunt bine și să mă bucur de zile libere”, a afirmat Silvian Miron. Acesta a subliniat că în domeniul cofetăriei, activitatea este continuă, fără zile libere, spre deosebire de alte profesii.
Miron a dorit să transmită mulțumiri clienților care au susținut cofetăria de-a lungul anilor, adăugând că fiecare zi în care nu facem pe cineva să zâmbească este o zi pierdută. De asemenea, a menționat că afacerea nu va fi preluată de vreun membru al familiei și că nu are în plan să înceapă o nouă afacere.
Pe ușa cofetăriei din strada I.G. Duca, un afiș anunță închiderea: „După 30 de ani, ne pensionăm”, însoțit de mulțumiri adresate clienților. De asemenea, clădirea în care funcționa cofetăria este scoasă la vânzare.