Hot News
Haos digital la Complexul Energetic Oltenia: hackerii au paralizat rețelele IT
Cyberatac asupra Complexului Energetic Oltenia: hackerii au preluat controlul sistemelor informatice
FBI își închide porțile istorice din Washington: directorul Kash Patel dezvăluie noua destinație pentru agenți
Nicușor Dan se întâlnește la Londra cu fiul lui Ion Rațiu: „Un model de angajament civic pentru România”
Mick Abrahams, chitaristul emblematic și cofondator al trupei Jethro Tull, ne-a părăsit la venerabila vârstă de 82 de ani
CONTACT
GazetaUrbana.ro
  • Politică
  • Local
  • Actual
  • Economic
  • Extern
  • Showbiz
  • Sănătate
  • Sport
Citind: Cum transformăm resturile de Sărbători în delicii culinare: Ghidul unui chef pentru o nouă aventură gastronomică
Distribuie
Caută
Font +/-Aa
GazetaUrbana.roGazetaUrbana.ro
  • Politică
  • Local
  • Actual
  • Economic
  • Extern
  • Showbiz
  • Sănătate
  • Sport
Caută
  • Politică
  • Local
  • Actual
  • Economic
  • Extern
  • Showbiz
  • Sănătate
  • Sport
Urmați-ne
© 2024 gazetaurbana.ro
GazetaUrbana.ro > Actual > Cum transformăm resturile de Sărbători în delicii culinare: Ghidul unui chef pentru o nouă aventură gastronomică
Actual

Cum transformăm resturile de Sărbători în delicii culinare: Ghidul unui chef pentru o nouă aventură gastronomică

Data: 27 decembrie 2025 - 13:15
Zaharia Stancu 150
Distribuie
video ce facem cu mancarea dupa sarbatori sfaturile unui bucatar pentru reinventarea meniului 694fbf7ad1a1e

Sursa foto: Google Images

Cum transformăm resturile de Sărbători în delicii culinare

Risipa alimentară atinge cote alarmante în perioada sărbătorilor, iar reinventarea felurilor de mâncare se dovedește a fi cea mai potrivită soluție pentru produsele rămase după masa de Crăciun. Cumpărăturile în exces îi determină pe români să arunce zilnic mii de tone de alimente. Datele statistice indică faptul că, în România, se aruncă zilnic 6.000 de tone de mâncare, iar această cantitate poate crește în unele zile cu până la 30% sau chiar 50%. Astfel, țara noastră se situează printre primele locuri în ceea ce privește risipa alimentară.

Un chef bucătar dintr-un restaurant din Capitală a oferit sugestii utile pentru utilizarea alimentelor rămase de la masa de Crăciun. Potrivit acestuia, aproape toate produsele pot fi refolosite. De exemplu, mezelurile feliate pot fi transformate în pizza, iar din cârnați se pot pregăti paste cu sos roșu și busuioc. Carnea prăjită poate fi folosită pentru a face plăcinte, tăiată mărunt și acoperită cu piure de gălbenuș de ou, după care se introduce la cuptor. În ceea ce privește cozonacul, acesta poate fi utilizat pentru a prepara o budincă, amestecându-l cu un sos de vanilie, sau poate fi prăjit în unt și servit cu sos de vanilie aromatizat cu scorțișoară.

Chef-ul a mai menționat că alimentele pregătite pentru masa de Crăciun ar trebui consumate în maxim 3 zile de la preparare. De asemenea, a oferit sfaturi pentru depozitarea acestora, astfel încât să reziste mai mult. De exemplu, sarmalele pot fi păstrate în jur de 3 zile, iar pentru a prelungi durata de viață, este recomandat să fie vidate, ceea ce le poate permite să reziste între 4 și 5 zile. Totuși, în principiu, nu se recomandă păstrarea mâncării mai mult de 2 zile.

Etichete:masa craciunresturi mancareretete creativerisipa alimentarasfaturi culinare
Distribuie acest articol
Facebook Twitter E-mail Imprimare
Articolul precedent accident rutier in tomis nord o femeie a fost lovita de o masina 694fbd8c5d2b3 Tragedie pe străzile din Tomis Nord: o femeie a fost accidentată de un vehicul
Articolul următor proiect de lege concediu platit fara adeverinta medicala pentru salaratii ce sufera de epuizare profesionala 694fc139da470 Inițiativă legislativă: concediu remunerat, fără necesitatea documentelor medicale, pentru angajații afectați de burnout
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele

Știri
atac cibernetic major la complexul energetic oltenia hackerii au blocat sistemele it 694fd49231c2b

Haos digital la Complexul Energetic Oltenia: hackerii au paralizat rețelele IT

27 decembrie 2025 336
atac cibernetic la complexul energetic oltenia hackerii ai blocat sistemele it 694fcf2a5fb17

Cyberatac asupra Complexului Energetic Oltenia: hackerii au preluat controlul sistemelor informatice

27 decembrie 2025 314
fbi inchide sediul istoric din washington anuntul directorului kash patel despre unde vor lucra agentii 694fcd8a85546

FBI își închide porțile istorice din Washington: directorul Kash Patel dezvăluie noua destinație pentru agenți

27 decembrie 2025 238
foto nicusor dan intalnire la londra cu fiul lui ion ratiu un reper de implicare civica pentru romania 694fca0436f87

Nicușor Dan se întâlnește la Londra cu fiul lui Ion Rațiu: „Un model de angajament civic pentru România”

27 decembrie 2025 293
chitaristul mick abrahams membru fondator al jethro tull a murit la varsta de 82 de ani 694fc863f2450

Mick Abrahams, chitaristul emblematic și cofondator al trupei Jethro Tull, ne-a părăsit la venerabila vârstă de 82 de ani

27 decembrie 2025 172
avertizari anm cod galben de vijelii si ninsori viscolite in dobrogea 694fc49ad0ae6

Atenționări ANM: Alertă de cod galben pentru furtuni și ninsori puternice în Dobrogea

27 decembrie 2025 151

Te-ar putea interesa și...

acuzatii grave impotriva lui erling haaland ar fi lovit mascota clubului cazul ar fi fost musamalizat 67e7ecd063b93
Actual

Acuzații grave împotriva lui Erling Haaland pentru agresarea mascotului clubului. Cazul ar fi fost mușamalizat.

29 martie 2025 272
peste 20 de oameni au fost salvati de pe munte in ultimele 24 de ore anunta salvamontistii cinci persoane duse la spital 6743006f27114
Actual

Mai mult de 20 de persoane au fost salvate de pe munte în ultimele 24 de ore, informează salvamontiștii. Cinci dintre acestea au fost transportate la spital.

24 noiembrie 2024 241
video inconstienta pe calea ferata cum isi pun viata in pericol in fiecare zi sute de oameni in garile din romania e riscul nostru 684a54209b87d
Actual

Inconștiență pe calea ferată. Cum își pun viața în pericol, în fiecare zi, sute de oameni în gările din România. „E riscul nostru”

12 iunie 2025 259
video ce spun george simion si cristian popescu piedone despre inregistrarea in care cei doi folosesc apelativele satana si satanel 673dfdfbb4236
Actual

Ce declară George Simion și Cristian Popescu Piedone referitor la înregistrarea în care cei doi folosesc apelativele „Satana” și „Sătănel”

20 noiembrie 2024 252
gazetaurbană

GazetaUrbana.ro este sursa ta de încredere pentru știri relevante și actualizate.

FACEBOOK
Twitter
YOUTUBE
Fii mereu la curent cu ce este important – GazetaUrbana.ro îți oferă știri clare și concise, adaptate ritmului tău de viață.
  • © 2024 gazetaurbana.ro
  • Contact
  • Politica de confidenţialitate
Welcome Back!

Sign in to your account

Nume de utilizator sau Adresa de email
Parola

Ti-ai pierdut parola?