Produse expirate și condiții igienice precare la restaurantul din Reghin
Zeci de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară după ce au consumat mâncare la un restaurant din Reghin. Inspectorii ANPC au descoperit că la acest local au fost găsite alimente expirate de trei ani, precum și condiții de igienă extrem de precare. Președintele ANPC, Cristian Popescu-Piedone, a declarat că a fost identificată o ”mizerie de nedescris” în bucătărie.
În urma controlului, autoritățile au găsit 45,75 kg de preparate retrase și sigilate, depozitarea alimentelor în răcitoare nespecifice, lipsa unui cântar verificat și omologat, produse expirate încă din 2022 și pastile dezinfectante expirate din 2018. De asemenea, mobilierul din bucătărie era nespecific și deteriorat, incluzând echipamente ruginite.
Aceste descoperiri subliniază gravele abateri de la normele de siguranță alimentară, care au pus în pericol sănătatea consumatorilor. Cristian Popescu-Piedone a avertizat că nu va tolera astfel de practici și a subliniat importanța respectării legislației din domeniul HORECA pentru siguranța consumatorilor.