România, printre primele țări în asigurarea hrănii din resurse interne
România se află în top 12 țări din lume în ceea ce privește capacitatea de a-și asigura hrana din resurse interne, conform unui infografic realizat de VisualCapitalist. Acesta analizează 186 de națiuni, evidențiind primele 50 care reușesc să își producă singure alimentele necesare.
În rândul acestor țări, doar Guyana atinge 100% autosuficiență alimentară în toate cele șapte grupe de alimente. De asemenea, infograficul arată că România ocupă locul 12, imediat după Turcia, fiind astfel un exemplu pozitiv în ceea ce privește independența alimentară.
Cercetătorii au realizat un studiu care compară producția alimentară națională cu ghidurile alimentare Livewell, acoperind șapte categorii principale de alimente: fructe, legume, leguminoase, produse de bază amidonoase, carne, pește și lactate.
Aceste date subliniază importanța resurselor interne în asigurarea hranei și eficiența cu care România reușește să își susțină alimentația națională.