România, lider în Europa de Sud-Est la consumul de sushi
România se află pe primul loc în Europa de Sud-Est în ceea ce privește cererea de sushi, conform unei analize realizate de o platformă de comenzi și livrări la domiciliu. În ultimele 12 luni, românii au arătat o preferință semnificativă pentru sushi, înregistrând o creștere a consumului pentru acest tip de preparat.
Printre cele mai populare variante de sushi consumate de români se numără Maki, urmate de Nigiri, Inari, Sashimi și Uramaki. De asemenea, analiza a relevat că ora de vârf pentru comenzile de sushi în România este la orele 19:00, iar vineri, sâmbătă și duminică sunt zilele cu cea mai mare activitate de consum.
Capitala, București, rămâne lider în consumul de sushi, având cei mai „pasionați” fani, cu cea mai mare comandă individuală înregistrată la o valoare de peste 2.300 lei. De asemenea, Bucureștiul a avut cel mai activ utilizator al serviciilor de livrări la domiciliu, care a comandat peste 400 de porții de sushi într-un singur an.
Românii demonstrează o preferință constantă pentru combinațiile clasice, având somonul ca ingredient principal, urmat de crema de brânză și creveți. Cererea globală de sushi a crescut cu 21% în prima jumătate a acestui an, iar România a contribuit semnificativ la această tendință de popularizare a delicatesei japoneze.