Turiștii aduc mâncare în camerele de hotel din Mamaia
Hotelierii din Mamaia se confruntă cu o problemă tot mai mare: turiștii aduc alimente în camerele lor, ceea ce afectează negativ industria hotelieră. Aceștia aleg să consume mâncarea adusă de acasă pentru a evita cheltuielile mai mari de la restaurante.
Nicolae Bucovală, președintele Organizației Patronale Mamaia-Constanța, a subliniat că acest comportament îi afectează pe hotelieri, care investesc mult în unitățile lor de cazare. El a menționat că, în urma acestei practici, apar probleme precum invaziile de furnici, iar hotelurile sunt amendate pentru situații care nu depind de ele.
Bucovală a atras atenția asupra cozii de la supermarketurile din stațiune, subliniind că prezența acestora diminuează din motivele pentru care turiștii aleg să se cazeze la hotel. „Atunci ce rol mai am eu să investesc? Vin cu sacoșa cu alimente, intră în camera de hotel, mănâncă cât poate și apoi apar furnicile”, a declarat el.
Cristian Popescu Piedone, prezent la întâlnire, a recunoscut că problemele menționate sunt reale și a evocat propria experiență în domeniul HoReCa, subliniind lipsa de comunicare instituțională care ar trebui să protejeze acest sector.