Închidere temporară a unui restaurant din Negrești din cauza toxiinfecției alimentare
Conducerea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui a decis închiderea temporară a unui restaurant din Negrești, după ce mai mulți clienți, majoritatea copii, au fost spitalizați cu simptome de toxiinfecție alimentară. Restaurantul a fost sancționat cu o amendă de 12.000 lei.
Incidentul a avut loc după ce membrii din trei ansambluri populare au consumat diverse preparate alimentare, inclusiv caș, ceafă afumată, sarmale și plăcinte cu brânză, în cadrul unei filmări. Autoritățile au intervenit pentru a investiga sursa alimentelor și persoanele implicate în prepararea acestora.
Autoritățile au recoltat probe din produsele consumate pentru analize de laborator, iar 15 copii au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, prezentând dureri abdominale și vărsături. De asemenea, trei persoane au fost tratate la Centrul de permanenţă din Negreşti cu simptome similare.
DSVSA a subliniat că restaurantul a permis aducerea și consumul de alimente fără declarații de conformitate, ceea ce a dus la sancționarea acestuia și suspendarea activității până la finalizarea investigațiilor.