Hot News
Conducerea CN ACN SA anunță finalizarea lucrărilor de modernizare și extindere în Portul Ovidiu. Află părerile directorului Florin Goidea, ale echipei de proiect și ale constructorilor
Constanța: O regiune înfruntă lipsa căldurii și a apei calde
Lavrov avertizează Europa: „Vom reacționa dacă trimiteți trupe în Ucraina”
Medicina de precizie și colaborarea multidisciplinară: fundațiile victoriei în lupta împotriva cancerului în România
Procurorul anti-Mafia Vasile Bejan din Constanța se retrage! Descoperă data la care își încheie cariera
CONTACT
GazetaUrbana.ro
  • Politică
  • Local
  • Actual
  • Economic
  • Extern
  • Showbiz
  • Sănătate
  • Sport
Citind: Criza industriei de ciocolată. O nouă metodă de producție ar putea utiliza părți mai mari din fructul de cacao fără a compromite gustul.
Distribuie
Caută
Font +/-Aa
GazetaUrbana.roGazetaUrbana.ro
  • Politică
  • Local
  • Actual
  • Economic
  • Extern
  • Showbiz
  • Sănătate
  • Sport
Caută
  • Politică
  • Local
  • Actual
  • Economic
  • Extern
  • Showbiz
  • Sănătate
  • Sport
Urmați-ne
© 2024 gazetaurbana.ro
GazetaUrbana.ro > Economic > Criza industriei de ciocolată. O nouă metodă de producție ar putea utiliza părți mai mari din fructul de cacao fără a compromite gustul.
Economic

Criza industriei de ciocolată. O nouă metodă de producție ar putea utiliza părți mai mari din fructul de cacao fără a compromite gustul.

Data: 24 august 2025 - 15:38
Zaharia Stancu 201
Distribuie
criza industriei de ciocolata o noua metoda de productie ar putea folosi parti mai mari din fructul de cacao fara a afecta gustul 68ab14a09b551

Sursa foto: Google Images

Criza industriei de ciocolată și inovația Nestlé

În contextul scăderii randamentului păstăilor de cacao cauzată de schimbările climatice, grupul elvețian Nestlé explorează o nouă metodă de producție care permite utilizarea unor părți mai mari ale fructului de cacao. Această inovație are ca scop menținerea gustului ciocolatei, fără a afecta calitatea produsului final.

În mod tradițional, ciocolata este fabricată exclusiv din boabele de cacao, procesate după fermentare, uscare și prăjire. Cu toate acestea, Nestlé a subliniat că o cantitate semnificativă din fruct rămâne neutilizată, inclusiv pulpa, placenta și coaja. Noua metodă dezvoltată de cercetătorii companiei implică colectarea tuturor componentelor interioare ale păstăilor de cacao, transformate într-o pastă umedă care fermentează natural, eliberând astfel gustul caracteristic al ciocolatei.

Masa fermentată este apoi pisată, prăjită și uscată, rezultând fulgi care pot fi utilizați în producția de ciocolată „fără a modifica gustul”. Louise Barrett, directoarea centrului de cercetare și dezvoltare de la Nestlé, a menționat că, deși proiectul se află în stadiu pilot, compania explorează posibilitatea de a implementa această inovație la scară largă.

Această tehnologie nu doar că îmbunătățește procesul de producție, dar oferă și fermierilor oportunitatea de a se concentra pe bune practici agricole, ceea ce poate contribui la creșterea randamentelor. Inovația vine într-un moment critic, când piața de cacao se confruntă cu o criză globală, provocată de schimbările climatice și condițiile meteorologice nefavorabile, mai ales în regiunile din Vestul Africii, care produc 70% din cacaoa globală.

Etichete:cacaociocolatadefructulproductia
Distribuie acest articol
Facebook Twitter E-mail Imprimare
Articolul precedent foto francisc dobos mesaj ironic dupa indemnul aur la refuzarea livratorilor straini un dac neaos din nigeria a venit sa se spovedeasca 68ab13ab87fcc Francisc Doboş, mesaj ironic după îndemnul AUR de a refuza livratorii străini: „Un dac neaoş din Nigeria a venit să se spovedească”
Articolul următor Gabriel Bălan de la Shark a ales să renunțe temporar la mașinile de lux în favoarea unei Toyota oferite de Asociația Salvamarilor.
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele

Știri
live foto video conducerea cn acn sa declaratii la finalizarea lucrarilor de modernizare si extindere din portul ovidiu ce spun directorul florin goidea echipa de proiect si constructorii 69393b71bf47a

Conducerea CN ACN SA anunță finalizarea lucrărilor de modernizare și extindere în Portul Ovidiu. Află părerile directorului Florin Goidea, ale echipei de proiect și ale constructorilor

10 decembrie 2025 261
o zona din constanta a ramas fara caldura si apa calda 69393b4353139

Constanța: O regiune înfruntă lipsa căldurii și a apei calde

10 decembrie 2025 261
lavrov ameninta europa daca trimite militari in ucraina vom raspunde 693939da5a437

Lavrov avertizează Europa: „Vom reacționa dacă trimiteți trupe în Ucraina”

10 decembrie 2025 336
p medicina de precizie si echipele multidisciplinare piloni ai succesului in oncologia din romania 6939368395208

Medicina de precizie și colaborarea multidisciplinară: fundațiile victoriei în lupta împotriva cancerului în România

10 decembrie 2025 296
oficial procurorul anti mafia vasile bejan din constanta iese la pensie iata cand paraseste sistemul 693930e5161ad

Procurorul anti-Mafia Vasile Bejan din Constanța se retrage! Descoperă data la care își încheie cariera

10 decembrie 2025 182
iata motivarea de ce a anulat instanta taxa de 200 de lei pentru ocuparea domeniului public din constanta 693930a3c7519

Descoperă răspunsul: De ce a decis instanța să renunțe la taxa de 200 de lei pentru utilizarea domeniului public în Constanța

10 decembrie 2025 137

Te-ar putea interesa și...

distribuitorul asbis in 2024 avans marginal al afacerilor profit net in scadere 685e26dabfb0a
Economic

Distribuitorul Asbis în 2024: avans marginal al afacerilor și scădere a profitului net

27 iunie 2025 176
o fabrica elvetiana de tehnologii pentru industria electronicelor a fost inaugurata in arad 684033c10b77f
Economic

O fabrică elvețiană de tehnologii pentru industria electronică a fost inaugurată în Arad.

4 iunie 2025 292
profitul net semestrial al digi cade de 5 ori in conditiile raportarii unei pierderi la t2 689d806bee545
Economic

Profitul net semestrial al Digi scade de 5 ori, în contextul în care se raportează o pierdere în T2

14 august 2025 282
pretul aurului a atins un nou maxim istoric cat a ajuns sa coste un gram 679a5679824f4
Economic

Prețul aurului a atins un nou maxim istoric. Care este costul unui gram?

29 ianuarie 2025 284
gazetaurbană

GazetaUrbana.ro este sursa ta de încredere pentru știri relevante și actualizate.

FACEBOOK
Twitter
YOUTUBE
Fii mereu la curent cu ce este important – GazetaUrbana.ro îți oferă știri clare și concise, adaptate ritmului tău de viață.
  • © 2024 gazetaurbana.ro
  • Contact
  • Politica de confidenţialitate
Welcome Back!

Sign in to your account

Nume de utilizator sau Adresa de email
Parola

Ti-ai pierdut parola?