Groaza dintr-un restaurant constănțean: ANPC descoperă un șoarece mort, gândaci și pânze de păianjeni
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a decis închiderea temporară a unui restaurant din Constanța, după ce inspectorii au descoperit multiple nereguli grave în urma unui control. Localul a fost amendat cu 22.500 de lei, iar o serie de încălcări ale normelor de igienă și siguranță alimentară au fost constatate.
Printre problemele întâmpinate, ANPC a găsit un șoarece mort, gândaci și pânze de păianjeni. De asemenea, inspectorii au observat că restaurantul nu respecta fluxul tehnologic corespunzător, folosea tigăi cu straturi de arsuri și ustensile de gătit depășite și neprofesionale.
În timpul verificărilor, au fost identificate lăzi frigorifice neigienizate, cu acumulări de gheață, iar carnea era stocată alături de pește, chifle și legume. Aproape toate pachetele de carne erau expirate.
ANPC a subliniat că meniul restaurantului nu informa corect și complet consumatorii și că localul nu deținea autorizație de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU).
Ca urmare a acestor nereguli, autoritățile au decis închiderea temporară a restaurantului, retragerea de la vânzare a 50 de kilograme de produse alimentare în valoare de 1.800 de lei și aplicarea amenzii de 22.500 de lei.